Katkarapukakku

Katkarapukakku

22.2.2016

Pekonijauhelihapaistos ja coleslaw

Jauhelihapekonipaistos ja coleslaw, kotona tehtyViikonloppuna tuli taas tehtyä kaikenlaista... Perjantaina syötiin hyvää kotitekoista kebabia, maalaisranskalaisten ja coleslawn kera.

Olen aina pitänyt kaupan coleslawsta, mutta jostain syystä en ole ennen sitä itse tehnyt. Voi sanoa että tästä eteenpäin teen! On vielä kymmenen kertaa parempaa!

Coleslaw

Keskikokoinen kaali raastettuna
Iso porkkana raastettuna
100 g Ranskankermaa
1 dl Majoneesia (suosittelen lämpimästi tekemään itse, kaupasta ostetuista Hellmans on parasta)
1-2 tl Dijon sinappia
1-2 rkl Omenaviinietikkaa
1/2 tl Suolaa
Voit lisätä halutessasi myös hieman sokeria.

Raasta porkkana ja kaali isohkoksi raasteeksi. Sekoita kaikki aineet ja jätä jääkaappiin vähintään tunniksi ennen tarjoilua. Tämä on hyvää, kannattaa tehdä ihan hyvän kokoinen satsi. Ei jää vanhenemaan jääkaappiin kyllä! Sopii hyvin grilliruokien kaveriksi, samoin kebabin ja monien muiden liharuokien kanssa.

Lauantaina sitten ajattelin kokeilla netissä pyörinyttä lihaisaa ruokaa, jonka nimeä en tiedä. Tämä on kyllä melkoinen mäjäys rasvaa.
Tämä on siis pekoniin käärittyä jauhelihaa, lisäksi toki laitoin väliin vähän muitakin aineita.

Jauhelihapekonipaistos
Resepti

2 pkt Pekonia
600g Jauhelihaa
5-6 Herkkusientä pilkottuna
1 pss Juustoraastetta
1 Sipuli pilkottuna
Jalapeno siivuja
BBQ-kastiketta
Grillimaustetta
Savuparikajauhetta

Pilko herkkusienet ja sekoita ne jauhelihan joukkoon. Asettele pekonit uuninkestävän astian pohjalle siten, että ne ovat keskeltä yhdessä, ja toiset päät roikkuvat laitojen yli. Laitoin näitä harvempaan kuin katsomassani ohjeessa oli. Painele jauheliha pekoneiden päälle ja mausta grillimausteella ja savupaprikajauheella.
Lisää päälle juustoraaste, jalapenosiivut ja sipuli. Lisää päälle vielä BBQ-kastiketta.

Kotona valmistettu jauhelihapekonipaistos



JauhelihapekonipaistosTämän jälkeen laitojen yli roikkuvat pekonit käännetään koko komeuden päälle. Lisäksi aukot peitetään pekonisiivuilla. Lisää päälle vielä grillimaustetta ja savupaprikajauhetta.

Paista 200-asteisessa uunissa n. 45 minuuttia.

Jauhelihapekonipaistos

Lisäsin vielä uunista tulleen paistoksen päälle BBQ-kastiketta ennen tarjoilua. Käytin Hellmanssin Brazilian Spicy Churraskoa. On oikein hyvä savuisa kastike. Ei juurikaan tulinen, vaikka pakkaus niin antaa ymmärtää.

Jauhelihapekonipaistos





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommentti. Kiitos.