Nimensä mukaisesti keittiössäni kokeillaan ja blogin aloitin alunperin omaksi reseptimuistiokseni. Kokeilen mielelläni uusia reseptejä ja soveltelen niitä hieman.
Katkarapukakku
7.12.2018
Cheese pops, popparit juustosta
Kauppoihin on tullut cheese popseja myyntiin, ja pari purkkia niitä olenkin ostanut. Ovat kuitenkin melko hintavia.
Nytpä sitten kaivelin nettiä ja löysin ohjeen, jonka mukaan tein näitä itse. Hintahan on huomattavasti halvempi, kun näitä voi tehdä mistä tahansa haluamastaan juustosta.
Cheese pops
Pala juustoa
Pilko haluamasi juusto noin sormenpään kokoisiksi (ehkä hieman pienemmiksi) kuutioiksi. Asettele ne uunipellille siten, että väleihin jää riittävästi tilaa. Omassa kuvassani niitä on aavistuksen liian tiheästi, ja jouduinkin poistamaan osan uunista kun ne näyttivät sulavan liiaksi yhteen, kuten toisessa kuvassa näkyy.
Lämmitä uuni 100 asteiseksi ja laita pellillinen juustonpaloja sinne noin tunniksi. Tunnin kuluttua käännä uuni 140-150 asteeseen ja odottele. Juustopalat alkavat turvota, ja osa jopa tosiaan popcornmaisesti hypähtelee pellillä. Kun uuni on saavuttanut asetetun lämpötilan, anna näiden olla uunissa vielä 10-15 minuuttia. Sitten vain pelti ulos uunista, annat jäähtyä sen minkä maltat ja syöt.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Jätä kommentti. Kiitos.