Katkarapukakku

Katkarapukakku

4.4.2016

Lamminpään lumous, Juice Leskisen resepti

Tämä on ollut lempiruokani niin pitkään kuin ikinä vain muistan. Tätä syötiin kotona jo lapsuudessani. Ruoka on melko mausteinen, mutta ihmeellistä kyllä, se uppoaa myös lapsiin!
Tämä on siitäkin hauska ruoka, että se on joka kerralla hieman eri makuista, sillä mausteiden määriä ei ole missään kerrottu. Ja jokainen kokki tekee tästä hieman omanlaistaan.
Ja kuten otsikossa on kerrottu, tämä resepti on Juice Leskisen käsialaa.


Lamminpään lumous

600-700 g Porsaan sisäfilettä
3-4 dl Kuohukermaa (ruokakerma ei käy!)
2 tlk Tomaattipyreetä (tai 1 isompi tlk Lidlistä)
Paljon valkosipulia (vähintään 8 kynttä)
Dijon sinappia
Mustapippurirouhetta
Suolaa
Currya
Kanelia
Inkivääriä
Voita

Sisäfileiden paistaminenLeikkaa possu noin 1/2 cm siivuiksi ja nuiji ne ohuiksi. Halkaise vielä nuijittu fileepala kahtia jotta se on sopivampi suupala syötäessä. Itse pienin vasta paistamisen jälkeen.
Paista lihat pannulla voissa ja mausta ne suolalla ja pippurilla. Siirrä sitten lihat eri astiaan ja tee kastike samalla pannulla kuin paistoit lihat (älä puhdista pannua).
Lisää loput aineet pannulle ja sekoita ne hyvin. Lisää sitten paistetut lihat takaisin pannulle kastikkeen joukkoon.
Anna kastikkeen vielä muhia jonkun aikaa.

Kastikkeen valmistaminenTarjoile Lamminpään lumous aina riisin kanssa. Basmatiriisi on oma suosikkini.
Äläkä lisää lautaselle mitään muuta, tämä kuuluu syödä tällaisenaan, ilman niitä värejä, joita aterian lisukkeeksi usein suositellaan.

Tämä ruoka vie kielen mennessään, ja on sellainen ruoka, että minä likimain nuolen paistinpannunkin, jotta mitään ei varmasti mene hukkaan!
On hyvää myös jopa kylmänä, ja toki myös seuraavina päivinä lämmitettynä JOS tätä muka jää vielä seuraavaksi kerraksi.

10 kommenttia:

  1. Pitäskin tehdä tätä taas, on niin hyvää! :)

    VastaaPoista
  2. Tämä nyt on vähän hölmö kysymys, mutta pitääkö inkiväärin olla tuoretta vai kuivattua vai käykö kumpi tahansa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sori en huomannut heti kysymystäsi.
      Olen käyttänyt kumpaakin. Äiti taisi aina käyttää kuivattua. Eli ei ole väliksi kumpaa käyttää.
      Maistamalla sitten selviää mikä on omaan suuhun sopiva määrä.

      Poista
    2. Jos on tuoretta niin kuin itselläni on niin tuore inkivääri vie vatsakivut paremmin pois.

      Poista
  3. Onko inkiväärin oltava tuoretta vai kuivaa vai käykö kumpikin?

    VastaaPoista
  4. Määrät puuttu lopuista mausteista...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lue tuo ihan alun teksti. Juice ei ole missään määriä ilmoittanut, joten en sitä minäkään lähde tekemään (ja aina olen maustanut "summissa"). Tämän ruoan hauskuus on osittain siinä, että sen lopullinen maku on kokista kiinni. Ja kokin päivästä.
      Maistelemalla hyvä tulee. :)

      Poista
  5. Kiitos tästä. Ekaa kertaa tein ja heti tällä ohjeella ja maustemäärät hihavakiolla. Vanha totuus ruuanlaitossa alleviivautuu tässä: ”keep it simple, keep it good”.

    VastaaPoista

Jätä kommentti. Kiitos.