Katkarapukakku

Katkarapukakku

10.3.2016

Ranskalaiset uunissa, raaoista perunoista

Olisi toki voinut myös friteerata, mutta kolmen suuren perunan takia en jaksanut vaivautua.

Ranskalaiset uunissa, raaoista perunoistaSuikaloi perunat ja laita ne kulhoon. Lisää perään öljyä vähän kerrassaan ja pyörittele siten että kaikki suikaleet ovat kauttaaltaan öljyssä. Kaikkiaan öljyä menee ihan reilusti. Lisää myös reilusti rouhittua merisuolaa sekoituksien lomassa. Rouhaisin myös hieman mustapippuria sekaan.

Uuni 225 astetta. Laita se lämpenemään vasta kun perunat ovat öljytty ja suolattu. Suola hikoiluttaa perunoista ylimääräistä nestettä pois, jolloin ranskalaisista tulee rapeampia.
Levitä perunat uunipellille ja paista puolisen tuntia.

Kotona tehdyt ranskalaiset raaoista perunoista uunipellillä


Ranskalaiset uunissa, raaoista perunoista


Tarjoile vaikka makkaran tai kebabin kanssa.

Näistä tuli todella rapeita ja hyviä, vaikka osa ottikin sen verran väriä että ehdin jo säikähtää polttaneeni ne. Mitä tummempi peruna, sen parempi ja rapeampi se oli. 
Jatkossa siis jos meillä halutaan ranskalaisia tai lohkoperunoita jonkun lisukkeeksi, ne tehdään kyllä itse!

Tässä vielä samalla tavalla tehtyjä kierreranskalaisia, joita tuli kokeiltua messuilta ostetulla perunan kierteyttäjällä ja nakeille hankin vastaavan ebaysta.

Kotona tehdyt kierre ranskalaiset

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommentti. Kiitos.