Katkarapukakku

Katkarapukakku

19.3.2016

Helpot hyvät patongit

Poikanen toivoi patonkeja, joten ei muuta kuin testaamaan!

Patongit

2 pss Kuivahiivaa
8 dl Vettä
1 tl Sokeria
4 tl Suolaa
18-20 dl Vehnäjauhoja
2 dl Öljyä

Lämmitä vesi reilusti kädenlämpöiseksi. Lisää kuivahiiva veteen. Lisää vehnäjauhot pikkuhiljaa siten, että taikina alkaa irrota kulhosta. Lisää myös suola ja sokeri sekaan jo alkuvaiheessa jauhoja lisäillessä. Lisää sitten öljy ja vaivaa hyvin.
Jätä nousemaan noin puoleksi tunniksi. Painele sitten ilmakuplat pois ja anna nousta uudelleen puoli tuntia.
Jaa taikina kahdeksaan osaan ja kaulitse levyksi. Rullaa sitten kulmasta aloittaen ja jätä vielä liinan alle nousemaan puoleksi tunniksi.
Paista 250 asteessa noin vartti. Kuoren rapeuttamiseksi voi asettaa uunin pohjalle uunivuokaan vettä, joka sitten höyrystyy. Vaihtoehtoisesti patonkien pinnan voi sivellä vedellä ennen paistamista.
Hyviä tuli. Ehdottomasti tehdään toistekin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommentti. Kiitos.