Katkarapukakku

Katkarapukakku

11.2.2016

Roskajämäruokaa perunasta, eli röstiperunat

Eilen ei ollut tarkoitus tehdä mitään. Olihan jääkaapissa vielä toissapäiväistä butter chickeniä ja töissä massaman currya.
Mies kuitenkin kävi sen verran usein jääkaapilla kurkkimassa josko sieltä jotain löytyy, että päätin sitten tehdä jotain helppoa olemassa olevista tarpeista.

Ensinnäkin massaman curryyn tarvitsi muutaman perunan, ja koska kävin Lidlissä tuona päivänä, piti niitä ottaa kerralla 2kg. Perunoista siis jotain...
Usein olen paistanut pannulla rasvassa pelkkää perunaraastetta ohuiksi rapeiksi lätyiksi ja maustanut ne suolalla. Halusin kuitenkin kokeilla tehdä paksumpia röstiperunoita.

Perunoiden raastaminen se mukavaa hommaa onkin. Sain jokunen vuosi sitten joululahjaksi Nicer Dicer Plussan. Ei se ihan niin toimi kun telkkarissa, vaikka kelpopeli muuten onkin. Eipä koskaan tv:ssä raastetta ole pitkin työtasoja. Toiseksi joka perunan jälkeen on irroitettava tuo raastinosa, ja kipattava sen päälle jäänyt raaste astiaan, jotta vielä kamalammalta sotkulta vältyttäisiin.
Vasta puoliväli, raastetta oli siellä sun täällä lopulta paljon enemmän. 
Röstiperunat
10-12 Perunaa raastettuna
3 kananmunaa
10-12 rkl Vehnäjauhoja
Reilusti suolaa
Ripaus mustapippuria

Sekoita munat, suola ja pippuri perunaraasteeseen ja peitä seos jauhoilla ja sekoita vielä hyvin.
Paista sopivan kokoisia kikkareita pannulla reilussa määrässä kuumaa öljyä.


Nosta röstit talouspaperin päälle paistamisen jälkeen, jotta ylimääräinen rasva imeytyy pois.

Tulihan näitä aivan liikaa!


Kaveriksi paistoin halkaistuja makkaroita pannulla. Makkarat olivat jäänyt viikonlopulta, kun oli tarkoitus tuttujen tonttia raivaillessa myös grillata. Ei kuitenkaan viitsitty räntäsateeseen jäädä.

Lisukkeena jäävuorisalaattia, kirsikkatomaatteja, sinappia ja kotitekoista kirpeää kesäkurpitsasalaattia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommentti. Kiitos.